GOTTHARD DORO
10.06.17
Midaledare rock
Dee Snider DIRKSCHNEIDER
11.06.17

Атракциони

На територията на фестивала ще бъдат обособени специални зони за забавление, на които ще има скокове с бънджи, пейнтбол стрелбище, стрелба с лък, джаги, детски батут и стена за катерене. Освен това ще има и вело преход, като всеки ще може да се запише за него и да кара колело в планината с осигурен водач. Любителите на хубавото вино пък могат да се запишат за винените курсове, организирани от Midalidare Estate.

За всички почитатели на футбола ще има два футболни турнира.

 • Работно време на атракционите: 12:00 - 21:00 часa

Футболни турнири

ФУТБОЛЕН ТУРНИР ROCK’N’ GOAL

Турнирът ще се проведе на 10-и юни от 11:00 часа на игрището на Midalidare Hotel & SPA. Записвания се приемат във Facebook страницата на Bulgarian Live Music, както и на място в деня на турнира, но не по-късно от 10:30 часа.За всички почитатели на футбола ще има турнир с 4 мини лиги и един голям победител. Феновете на Doro, Gotthard, Udo и Dee Snider ще могат да се запишат в отбора на любимата си банда. Победителите от мини лигите ще се борят за голямата награда, а именно шампион в първия турнир на Midalidare - Rock In The Wine Valley.

Всеки отбор получава подарък брандирани тениски, с които участва на турнира.

ДЕТСКИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР
"МАМА, ТАТКО И АЗ"

Турнирът ще се проведе на 10-и юни от 11:00 часа на игрището на Midalidare Hotel & SPA. Записвания се приемат във Facebook страницата на Bulgarian Live Music, както и на място в деня на турнира, но не по-късно от 10:30 часа.

Правила на турнира:

- Всеки отбор се състои от минимум трима състезатели: Дете, Майка и Татко или 2 Деца+Майка или Татко.(родствената връзка не е задължителна, но е препоръчителна).

- Детето може да е на възраст не по-малко от 5 и не повече от 12 години. (Молим за коректност)

- Двубоите са с времетраене 2 х 5 минути по правилата на минифутбол и със съдия.

- Гол, вкаран от състезател "Татко", НЕ СЕ ЗАЧИТА.

- Състезател "Татко" няма право да играе с ръце (НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВРАТАР).

- При равенство във фазата на елиминациите се изпълняват по 3 дузпи (състезател „Татко“ няма право да изпълнява дузпа).

- На вратата е състезател "Майка" или състезател „Дете“.

- При ново равенство, на вратата и за изпълнение на дузпи, остават само състезатели "Дете" и се изпълняват дузпи до разлика.

Всеки отбор получава подарък брандирани тениски, с които участва на турнира.

безплатни вело преходи

За всички почитатели на колоезденето и приятните разходки има създаден специален сектор на Pulse-Cycles. Всеки, който желае да покара колело в планината ще може да го направи, като за целта ще бъдат осигурени най-високият клас велосипеди на компанията.

Всяка група е с организиран водач.


ГРУПИ

до 6 човека

МАРШРУТ

приблизително 40 мин.

ВИНЕН ТУР

Всеки закупил тридневен билет може да се възползва от безплатен винен тур “По пътя на виното”.

Турът включва разходка в работните помещения на Midalidare Estate - ферментационни, бъчвени, както и в Музеят на виното (отбелязани с А, B и C на картата).

още атракциони

На територията на фестивала ще бъдат обособени специални зони за забавление, на които ще има скокове с бънджи, пейнтбол стрелбище, стрелба с лък, джаги, детски батут и стена за катерене.

Стена за катерене
скокове с бънджи
пейнтбол стрелбище
детски батут
стрелба с лък
Джаги

вино уъркшопи и дегустация

10 и 11 юни 2017

В дните събота и неделя (10 и 11 юни), ще се проведат лекции и дегустация на тема вино, водени от Юлия Костадинова - главен редактор на DiVino.bg доц. Христо Спасов, ръководител катедра “Технология на виното”, от Университета по хранителни технологии, , както и нашите технолози Александър Алексиев и Николай Катеров.

Моля направете Вашата резервация на телефон: + 359 894 322 151 или на rock@midalidare.bg

Всяка група е с ограничен брой места – 25 души

11:30-12:15

ПЪРВИ СТЪПКИ ВЪВ ВИНОПРОИЗВОДСТВОТО

(Tема за начинаещи любители на виното, лектор: доц. Христо Спасов, ръководител катедра “Технология на виното” в Университета по хранителни технологии, Пловдив)
Презентацията съдържа най-обща информация за начина на производство на бели, розови и червени вина, етапите и операциите, влияещи най-значимо върху качеството и сензорния профил на вината. С достъпна терминология ще бъде обяснено значението на сорта грозде, неговото качество и състояние, използуваните дрожди, условията на ферментация, обработката, съхранението, съзряването в контакт с дървесина върху живота и потенциала на едно вино.

Ето кои са и вината, които ще се дегустират:
Midalidare Silver Angel Sauvignon Blanc 2016
Midalidare Rock'NRolla 2013
Midalidare Grand Vintage Malbec 2015

Цена: 15.00 лв на човек

13:00-13:45

ВИРТУАЛНА РАЗХОДКА ИЗ МИДАЛИДАРЕ ЕСТЕЙТ

(Tема за начинаещи любители на виното, лектори: Александър Алексиев и Николай Катеров, енолози на Мидалидаре Естейт)

Едно незабравимо рок приключение каквото е феста Midalidare Rock In The Valley, не може да не обърне внимание както на страхотната музика, така и на имението, където се правят едни от най-добрите вина на България! На тази презентация, съпроводена с дегустация на емблематични техни вина от знакови реколти, ще научите повече за проекта и философията на самата избата, уникалните им лозя, пътят, който те са изминали до тук, за да ви посрещнат в едно зашеметяващо винарско имение, при това ще се запознаете с двамата най-важни хора в Мидалидаре – енолозите Александър Алексиев и Николай Катеров.

Те са и авторите на великолепните:
Midalidare Premium Selection White 2016 – welcome drink
Midalidare Grand Vintage Syrah 2011
Midalidare Grand Cuvee 2009
Winemaker’s Choice Malbec 2015

Цена: 20.00 лв на човек

14:30-15:45

ХИТЪТ НА СЕЗОНА СЕ НАРИЧА... РОЗЕ!

(Тема за начинаещи любители на виното, лектор: Юлия Костадинова, DiVino)

Обикновено за розето се говори като за по-деликатна версия на червеното вино и на него се гледа като на по-леко, лятно питие, но розето е много повече от това. Розовите вина не са компромис, те са решение! Решение за ежедневната трапеза, решение за онези, които не обичат червено или за други, които не пият бяло вино. Розето е новият хит, опознайте го!

По време на презентацията ще се дегустират три розета:
Midalidare SeeS Rose Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2016
Midalidare Rose de Mourvedre 2016
Midalidare Carpe Diem Rose CabernetSauvigon & Syrah 2015

Цена: 20.00 лв на човек

16:00-16:45

МЕТОДИ ЗА ДЕГУСТАЦИЯ И ОЦЕНКА НА ВИНОТО

(Tема за напреднали любители на виното, лектор: доц. Христо Спасовръководител катедра “Технология на виното” в Университета по хранителни технологии, Пловдив)

Презентацията съдържа изброяване на групи методи за дегустация и оценка на сензорния профил на вина, тяхната характеристика, предимства и приложимост. Акцентира се върху три популярни метода – терминологията при на описание на вината, метод на основните характеристики – спайдър-диаграма и оценяването по бални скали. Методите ще бъдат обяснени нагледно, ще се посочат насоките за приложение и ще се проведе демонстрационна дегустация на 5 вина по различни методи, като ще се приложат интерактивни подходи – включване на слушатели от залата в дегустационния процес и влияние на тяхната оценка върху крайния резултат от дегустацията.

Подборът на вината включва:
Midalidare Chardonnay Calista 2015
Midalidare Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2015
Midalidare Grand Vintage Cabernet Franc 2015

Цена: 20.00 лв на човек

17:30-18:15

ПЕНЛИВИТЕ ВИНА - СПЕЦИАЛНИ ПО ПРИРОДА

(Тема за напреднали любители на виното, лектор: Юлия Костадинова, DiVino)

Лекция с дегустация на четири основни стила пенливи вина, която ще ви потопи в магията на мехурчетата и ще ви открехне вратата за тайните на най-магическите вина - искрящите. Ще имате възможност да дегустирате и сравните класиката от Шампан, редом до естествено искрящи вина от Испания, Франчакорта (Италия) и ... Америка!

Вината, които ще се дегустират са:
Louis Roederer Brut Premier NV Champagne, Франция
Codorniu Anna Blanc de Blancs Cava Brut, Catalunya, Испания
Contadi Castaldi Franciacorta Rose, Италия
Ste. Michelle Sparkling Wine traditional method, Вашингтон, САЩ

Цена: 35.00 лв на човек

ПРАВИЛА ЗА ДОПУСКАНЕ ДО ФЕСТИВАЛА

 • Забранено е внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашило обществения ред, живота и здравето на присъстващите - боксове, ножове, други предмети с по-големи размери, имащи остри ръбове/върхове и др.
 • Забранено е внасянето на професионални фотоапарати /с телеобективи/
 • Забранено е внасянето на видеокамери
 • Забранено е внасянето, продажбата и употребата на спиртни напитки и упойващи вещества
 • Забранено е внасянето на храни и напитки
 • Забранено е внасянето на чадъри
 • Забранено е посещението на лица в явно нетрезво или неадекватно състояние
 • Забранено е допускането на лица без документ за самоличност или ученическа лична карта
 • Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да го придружават на обществени места след 20,00 ч., ако детето не е навършило 14-годишна възраст, съответно след 22,00 ч., ако детето е навършило 14-, но не е навършило 18-годишна възраст.
  Ако родителите, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, не могат да го придружат, те са длъжни да осигурят пълнолетно дееспособно лице за негов придружител на обществени места след 22,00 ч., ако детето е навършило 14-, но не е навършило 18-годишна възраст.
  Родителят, настойникът, попечителят или лицето, което полага грижи за дете, удостоверява качеството на придружителя на детето по ал. 4 по ред, определен с наредбата по чл. 5б, ал. 2. – попълнена декларация на основание чл. 8 от закона за закрила на детето.
  ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПРИДРУЖИТЕЛ
 • Забранено е внасянето на бомбички и други запалителни и избухливи предмети и смеси
 • Проверяват се всички чанти и пакети на зрителите
 • Позволено е кучета да присъстват на територията на фестивала, при условие, че са водени на къс повод

КАРТИ ЗА ПЛАЩАНЕ

Midalidare rock festival - Карти за плащане (лице)
Midalidare rock festival - Карти за плащане (гръб)
 • Всички плащания по време на фестивала ще се извършват само с фестивална карта.
 • Посетете каса на Банка ПИРЕОС на място на фестивала за издаване и първоначално зареждане на фестивалната Ви карта с пари.
 • При първоначалното зареждане на пари ще получите фестивалната карта и от първата заредена сума ще бъде приспаднат 1 лв., който е такса за обслужване на картата.
 • Не се дължат никакви други такси при плащане, следващо зареждане на карта или при възстановяване на останалата в картата сума.
 • Предплатената карта е в лева и първоначалното зареждане е с минимален размер от 20 лв. Можете да заредите картата със сума до 250 лева чрез внасяне на пари в брой (лева, евро или чрез банков ПОС терминал от банкова карта.
 • ВАЖНО: Задължително запазете бележката от платената такса за 1 лв. – на нея е отпечатан номерът на картата Ви. Бележката е необходима, за да се правят справки за извършените операции с картата, както и в случай на технически проблем с картата. С тази бележка доказвате, че картата е Ваша и може да бъде заменена с нова, със запазване на парите в нея.
  Ако картата Ви не работи, се обърнете към касиерите на Банка ПИРЕОС, за да Ви окажат съдействие.
 • При всяко зареждане на картата, получавате справка за заредената сума, използваната до момента сума и наличността в картата.
 • Наличността по картата можете да проверите на всеки ПОС терминал на територията на фестивала (каса за зареждане, място за хранене или бар).
 • При всяко плащане сумата, с която се намалява наличността по картата Ви, се изписва на дисплея на терминалното устройство срещу Вас. Можете да проверите наличността по картата преди и след всяко плащане.
 • По време на фестивала можете да зареждате картата колкото пъти желаете или да поискате възстановяване на заредените пари.
 • Можете да заредите картата на 09.06.2017 год. и ако имате неизползвана сума, да си я възстановите във всеки един момент, но не по-късно от 12:00 часа на 12.06.2017 год.
 • След 12.00 часа на 12.06.2017 год., картата се деактивира и неизползваната сума не подлежи на връщане.
 • Във финансов център на Банка ПИРЕОС извън територията на фестивала не могат да се зареждат или възстановяват пари по фестивалната карта.

КАК ДА СТИГНА

ОТ СОФИЯ

разстояние: 213 км
От автомагистрала “Тракия” се отбива по път 66 на детелината преди Малко Търново. След 6 км се завива наляво по път 6602 в посока Винарово и Могилово.
ВИЖ МАРШРУТ

ОТ СТАРА ЗАГОРА

разстояние: 33 км
От шосе 66, в посока Чирпан, се завива надясно по път 6602 в посока Винарово и Могилово.

На 10 и 11 юни от автогарата в Стара Загора ще отпътуват към фестивала безплатни автобуси в 11:00, 13:00 и 16:00 часа.
Часовете за връщане обратно от Могилово към Стара Загора са 00:00 часа и 01:00 часа, като тръгването е от спирката в близост до Midalidare Hotel & SPA.
ВИЖ МАРШРУТ

от ВЕЛИКО ТЪРНОВО

разстояние: 144 км
От шосе 55, на разклона при село Николаево, се завива надясно в посока Стара Загора. Градът се заобикаля през околовръстното в посока Чирпан. Завива се надясно по път 6602 в посока Винарово и Могилово.
ВИЖ МАРШРУТ

ОТ ПЛОВДИВ

разстояние: 80 км
От автомагистрала “Тракия” се отбива по път 66 на детелината преди Малко Търново. След 6 км се завива наляво по път 6602 в посока Винарово и Могилово.
ВИЖ МАРШРУТ

ОТ БУРГАС

разстояние: 200 км
От магистрала “Тракия”, се отбива по път 66 в посока Стара Загора на детелината след Малко Търново . След 6 км се завива наляво по път 6602 в посока Винарово и Могилово.
ВИЖ МАРШРУТ

КЪМПИНГ

За да се възползвате от къмпинг зоните на фестивала е необходима задължителна резервация на телефон
+359 894 32 21 51 или на e-mail rock@midalidare.bg

Всички фенове, които решат да се възползат от фестивалните зони и да се настанят с палатки, трябва да си
осигурят собствени спални чували и друго оборудване по собствена преценка.

ЗОНА "ВИНАРНА"

 
 
 
 

Зона Винарна се намира на територията на винарна Мидалидаре, само на метри от сцената, с достъп до ток, вода, тоалетни и душове.

Феновете, които искат да се настанят там могат да го направят срещу 15.00 лв за целия период на фестивала.

За тези, които нямат собствени палатки, организаторите са подготвили палатки тип “алпийки” за двама души, които могат да бъдат закупени на цена от 35.00 лв. и след това остават притежание на купувачите без допълнителни такси.

Зона “Лозови масиви”

 
 
 

Зона Лозови масиви е безплатна зона за палатки с достъп до тоалетни и душове.
Намира се на 800 метра от сцената.

Зона ”Язовир”

 
 
 

Зона “Язовир”е втората безплатна зона за палатки на фестивала. Намира се до язовир Могилово и разполага с достъп до тоалетни и душове.
Намира се на два километра от сцената.

Зона ”кемпери и каравани”

 
 
 

Зона “Кемпери и каравани” се намира непосредствено пред винарна Midalidare.
Зоната е осветена и охраняема. Гостите ще могат да се възползват от тоалетните и душовете изградени на територията на винарната и намиращата се в близост зона "Лозови масиви".

ХОТЕЛИ

ХОТЕЛ АРМИРА

armirahotel.com виж на карта
Старозагорски бани
двойни стаи
апартаменти
45 лв./човек
за двойна стая

45 лв/човек
за апартамент
безплатен
паркинг
WIFI
Изчерпани стаи РЕЗЕРВИРАЙ СТАЯ ДЕТАЙЛИ

ХОТЕЛ ВЕРЕЯ

hotel-vereya.com виж на карта
Стара Загора
двойни стаи
42 лв./човек
при двойно настаняване
платен
паркинг
WIFI
Изчерпани стаи РЕЗЕРВИРАЙ СТАЯ ДЕТАЙЛИ

ХОТЕЛ СИТИ

cityhotel-bg.com виж на карта
Стара Загора
апартаменти
студиа
30 лв./човек
при двойно или
тройно настаняване
безплатен
паркинг
WIFI
Изчерпани стаи РЕЗЕРВИРАЙ СТАЯ ДЕТАЙЛИ

ХОТЕЛ МАРИАН ПАЛАС

merianpalace.com виж на карта
Стара Загора
двойни стаи
апартаменти

една спалня + хол
56 - 86 лв/човек
за двойна стая

70 лв/човек
за апартамент
безплатен
паркинг
WIFI
РЕЗЕРВИРАЙ СТАЯ ДЕТАЙЛИ