GOTTHARD DORO
10.06.17
Midaledare rock
Dee Snider DIRKSCHNEIDER
11.06.17
 
 

Над 7 000 души посетиха Midalidare Rock In The Wine Valley в Могилово

Dee Snider, Gotthard, Doro Pesh, Dirkshneider и други рок звезди опитаха виното на лозарския район и се забавляваха с публиката по време на тридневното шоу

Над 7 000 души преминаха през първото издание на Midalidare Rock In The Wine Valley в Могилово. Тридневният фестивал завърши с истински рок легенди, които доказаха, че все още могат да изненадат феновете, както и че рокът е неотмираща музика. Dirkshneider изпълни някои от емблематичните парчета, качвайки адреналина на сцената. „Ето ни отново заедно! Нека да видим какво можете!“, заяви Dee Snider, който този път се появи със своята банда и представи парчета от новия си албум. Вокалът на Twisted Sister беше оставил традиционната за бандата визия, в полза на удобни джинси. В нито един момент от вечерта обаче, не изневери на енергията и задължителната интеракцията с публиката. Преди световните имена на сцената се качиха успешната млада рок банда SEVI и групата с дългогодишна история в българската рок музика – Конкурент.   

 

„Тук се чувстваме като у дома. България беше едно страхотно начало за нас и сме щастливи винаги, когато имаме възможност да се върнем тук“, сподели фронтменът на бандата - Scarlet Aura, която беше част от втората вечер. Вълна от усмивки и възгласи предизвика появата на кралицата на метъла – Doro Pesh, която заяви сантимента към българските фенове със сценичен заряд, автографи и снимки, непосредствено след изпълнението.  Швейцарците от Gotthard изпълниха сцената с някои от култовите парчета на групата като не пропуснаха двата периода с различни вокали, през които бандата премина. След класиката на световно утвърдените рокаджии, дойде време и за изпълнението на най-развълнуваните изпълнители – момчетата от Seconday, които спечелиха рок битката в първата нощ от фестивала.  Публиката беше изненадана с впечатляващо пиро шоу. 

 
 

Gotthard, Doro Pesh разтърсиха Midalidare Rock In The Wine Valley

Нощта се превърна в ден със специално пиро шоу в разгара на фестивала

Впечатляващо пиро шоу озари небето над Могилово на финала на втората вечер от Midalidare Rock in the wine valley. Късният следобед започна обещаващо с появата на Scarlet Aura. „Тук се чувстваме като у дома. България беше едно страхотно начало за нас и сме щастливи винаги, когато имаме възможност да се върнем тук“, сподели фронтменът на бандата - Aura Danciulescu. Вълна от усмивки и възгласи предизвика появата на кралицата на метъла – Doro Pesh, която заяви сантимента към българските фенове със сценичен заряд, автографи и снимки, непосредствено след изпълнението.  Швейцарците от Gotthard изпълниха сцената с някои от култовите парчета на групата като не пропуснаха двата периода с различни вокали, през които бандата премина. След класиката на световно утвърдените рокаджии, дойде време и за изпълнението на най-развълнуваните изпълнители – момчетата от Seconday, които спечелиха рок битката в първата нощ от фестивала. 

 
 

SECONDAY спечели първото място в рок битката на Midalidare – Rock in the wine valley

Довечера момчетата от Ямбол ще свирят на една сцена с Aura, Doro и Gotthard

Банди от Шотландия, Израел, Сърбия, Румъния и разбира се – България, се събраха на една сцена в рок битката на Piraeus Battle of the Bands. Осемте рок групи, които бяха избрани от експертно жури, получиха възможност да открият първото издание на Midalidare – Rock in the wine valley и да спечелят сърцата на феновете, които да ги отведат право към първото място. Следобедните часове започнаха с дет метъла на румънците от Katara. На сцената се появиха Steel Hornet /Сърбия/, Drive your life/България/, изцяло женската банда Prichterinvoid /Румъния/ и Desert/Израел/, които развяха българското знаме на финала на своето представяне. Шотландците от The Broken Ravens направиха класно изпълнение в последните часове от вечерта, а Der Hunds продължиха градацията на настроението на фестивала. Най-младата банда на фестивала – Seconday, спечели първото място в битката за 2017-та. Момчетата от Ямбол не само обраха овациите на публиката, но и получиха потупване по рамото от своите колеги на бекстейджа. Освен парична награда и запис в студио, тази вечер бандата ще свиеи на една сцена с Aura, Doro I Gotthard.