Midalidare Rock 2024 НОВИНИ

DEEP PURPLE са първият хедлайнер

Първият хедлайнер за 2024-а са легендите от Deep Purple, които ще свирят на 14 юли, неделя.
Няма достатъчно суперлативи, за да се оцени по достойнство приносът на Deep Purple към рок музиката. Продали повече от 100 милиона албума и пълнили световни арени в продължение на десетилетия, не е чудно, че авторитетната британска радиостанция Planet Rock обяви групата за "петата най-влиятелна група в историята". На Световните музикални награди през 2008 г. групата получи и наградата "Легенда", а през 2016 г. беше включена в „Залата на славата“ на рокендрола. Deep Purple наистина са "рок кралски особи“, а албумът им "Made In Japan" е всеобщо приет като един от най-важните и влиятелни концертни албуми на всички времена.
Известна като една от най-трудолюбивите групи в историята, Deep Purple продължават да издават албуми №1 и да правят световни турнета от създаването си през 1968 г. насам без особена почивка. През 2007 г. (почти 40 години след създаването си) групата изнася 40 концерта във Франция и продължава да прекарва голяма част от годината си на път, разпродавайки арени по целия свят.
На Midalidare Rock In The Wine Valley 2024 очакваме Иън Гилън, Роджър Глоувър, Иън Пейс, Дон Ейри и Саймън Макбрайд да затвърдят своя легендарен статус.
Deep Purple Official Website: deeppurple.com

Deep Purple Official Instagram: instagram.com/deeppurple_official
Made on
Tilda